+31-162-453014 info@stokvistrading.nl
Bestelsysteem
Inloggen bestelformulier
Heeft u interesse?
Background

Meer behandelingen

Elektrolytisch Vernikkelen :

Elektrolytisch vernikkelen is een autokatalytisch proces waarbij een harde en corrosiebestendige legering van nikkel en fosfor wordt aangebracht op een (metalen) oppervlak via een chemische reactie. Nikkel is een geelachtig metaal en wordt toegepast voor verfraaiing en corrosiebescherming. Voor een goede corrosiebestendigheid moet de nikkellaag het grondmateriaal afsluiten van de omgeving en dus porie-dicht zijn. Dit betekent dat de laag minimaal 20 µm (tot 40-50 µm) moet zijn om een goede corrosiebestendigheid te kunnen garanderen. Als het materiaal wordt voorverkoperd kan een dunnere nikkellaag volstaan. De nikkellaag kan mat, halfglanzend of hoogglanzend worden aangebracht. Hierna kan het product eventueel weer worden verchroomd.

Mechanisch Zink :

Mechanisch verzinken is een trommel-procédé, waarbij door middel van zinkstof en glasparels op het voorbehandelde staaloppervlak (ontvetten/beitsen) een 3 – 80 µm dikke zinklaag wordt aangebracht. Na het trommelen wordt het zinkoppervlak gechromateerd of geolied. In tegenstelling tot elektrolytisch verzinken kan bij het mechanisch verzinken geen waterstofbrosheid en dus geen materiaal verzwakking optreden.

Verchromen :

Chroom is blauwwit van kleur en wordt toegepast voor verfraaiing en corrosiebescherming. Bij sierverchromen wordt altijd eerst een nikkellaag aangebracht. Het chroomlaagje dat hier overheen komt is dun en geeft het product een andere kleur. Voor een goede corrosiebestendigheid moet de nikkellaag het grondmateriaal afsluiten van de omgeving en dus porie-dicht zijn. Dit betekent dat de laag minimaal 20 µm (tot 40-50 µm) moet zijn om een goede corrosiebestendigheid te kunnen garanderen. Als het materiaal wordt voorverkoperd kan een dunnere nikkellaag volstaan. De nikkellaag bepaalt bij het verchromen de glans.

ASTM

  Studbolts

  Nuts

  (Heavy) Hexagon Bolts

  Hexagon Socket Head Capscrews

  Qualities

  Certificates and Testing

  ASTM producten

DIN

  Zeskant Bouten

  Zeskant Tapbouten

  Draadstangen

  Tapeinden

  Zeskant Moeren

  Borgmoeren

  Binnenzeskantbouten

  Oogbouten

  Rekbouten en moeren

  Sluitringen

  Meer DIN producten

SPECIALS

  Specials op aanvraag

  Overige bevestigingsmaterialen en producten

Oppervlaktebe
handelingen

  Elektrolytisch Zink

  Zink Geel Gepassiveerd

  Thermisch Zink

  PTFE Coated (o.a. Xylan 1070)

  Xylar 1 / Xylan 1070

  Alu Plated (en PTFE Coating)

  Geomet

  Sherardiseren

  Meer behandelingen

Toebehoren

  Momentsleutels

  FC DISC

R Quality Assurance UKAS Quality Management